Perämeren Jähti

Perämeren Jähti on rakennettu vuosien 2005-2007 välillä Kemissä. Laiva on rakennettu vanhan 1800-luvun laivanrakennusperinteen mukaisesti, noudattaen mahdollisimman pitkälle aikakaudelta säilynyttä tietoja rannikkolaivoista. Laivassa on toki hyödynnetty nykyajan tekniikkaa ja otettu tarkasti huomioon vesillä liikkumisen turvallisuusmääräykset.

Laivan pituus on 22 m ja leveys 5,3 m. Syväys on n. 1,9 m ja uppoama 37 max tonnia, matkanopeus 6-7 solmua. Käyttövoimana on 250 hevosvoiman moottori ja tuulella 150m2 purjeala kuljettaa alusta rivakasti perinteiseen tapaan.

Risteilyt

Kiitos kaikille kesän 2021 risteilyistä! Ensi kesänä risteillään tuttuun tapaan lähivesiltä Pensaskarin ja Selkäsarven saariin. Tulevan vuoden 2022 retkiä ja yksityistilaisuuksia voi tiedustella ja varailla Sataman Krouwista sähköpostitse info@satamankrouwi.fi tai ravintolan aukioloaikoina numerosta 050 377 7794.

Kesto 9h

Koko päivän retki Selkä-Sarveen

Selkä-Sarven saari sijaitsee Perämeren kansallispuistossa Suomen ja Ruotsin valtioiden rajavesien tuntumassa, n 18 km päässä Kemistä. Saaren läpi kulkee 1 km pituinen luontopolku, jonka varrella voi tutustua maankohoamisen ja meren muokkaamaan maisemaan. Saarella voi nähdä kasvavan muun muassa terttualppia, meri- ja lehtovirmajuuria, rantatädykettä ja rantakukkaa. Alueella sijainneesta vanhasta kalastajakulttuurista kertovat kiveen hakattu aurinkokello ja saaren eteläpään Ailinpietin kalastustukikohta.

Hinta: 85 € / aikuiset, 60 € / lapset (1-12v)
Hinta sisältää: Meno-Paluu risteilyn (2,5 tuntia suuntaansa), opastetun kierroksen saarella, lohikeitton ja kahavit

Kesto 6h

Päiväretki Pensaskariin

Pensaskarin saari sijaitsee Perämeren kansallispuistossa Tornion vesialueella. Saari kuuluuu Suomen perinnemaisemakohteisiin ja se on toiminut aiemmin kalastustukikohtana 1700-luvun alusta aina 1980- luvulle saakka.Saarella on historiaa huokuva kalastustukikohta, jonka pihapiiristä löytyy kalakämppä, jääkellari, verkkotarha sekä makasiinimuseo. Toisinaan saaressa pääsee tapaamaan myös laiduntavia lampaita.

Hinta: 75 € / aikuiset, 50 € / lapset (1-12v)
Hinta sisältää: Meno-Paluu risteilyn (2 tuntia suuntaansa), opastetun kierroksen saarella, lohikeitton ja kahavit

Kesto 4h

Puolen päivän retki Pirtukarille

Perämeren kansallispuistosta lähimpänä rannikkoa sijaitsee Kemin Kiikkaran karikkoalue. Kieltolain aikaan vuosina 1919-1932 Perämerellä tapahtui vilkasta laitonta viinan salakuljetus laivoilta mantereelle. Yksi viinaa salaa kuljettaneista pirtulaivoista saksalainen S/S Klara ajoi myrskyssä karille Kemin Kiikkarassa 1924. Laivasta on vielä tänäkin päivänä nähtävillä laivan höyrykattila, jonka risteilyllä tulemme näkemään.

Hinta: 55 € / aikuiset, 35 € / lapset (1-12v)
Hinta sisältää: Matka hylkypaikalle noin 1,5 tuntia suuntansa ja matkalla tutustutaan myös muihin lähisaariin. Retki sisältää kahvit ja pullat. Kahvio palvelee A-oikeuksineen koko matkan ajan.

Kesto 4h

Risteily lähivesille ja Laitakariin

Rauhallinen merellinen elämys Kemin lähivesille ja tutustuminen Laitakarin sahansaareen. Tuulista riippuen purjehdimme Ajoksen syväsatamaan katsomaan laivaliikennettä tai Tornion väylää länteen Kemijoki suun saaristoon entisaikojen kalastajasaaria katsomaan, jonka jälkeen tutustutaan noin tunnin verran Laitakarin saareen Kipparimme Ollin opastuksella.

Hinta: 55 €/aikuinen, 35€/lapset
Kahvio palvelee A-oikeuksineen koko matkan ajan.

Aluksen ravintola on avoinna retkien ajan, ravintolassa on A – oikeudet ja pientä purtavaa ostettavissa.

Pidättämme oikeuden muuttaa reittiä tai peruuttaa risteilyn, mikäli turvallisuustekijät näin edellyttävät.

Yksityistilaisuudet

Perämeren Jähti on varattavissa pitkille ja lyhyille risteilyille. Päiväristeilyillä Jähdissä on matkustustilaa 36 henkilölle. Pidemmällä risteilyllä Jähdissä on yöpymistilat 12 matkustajalle.  Jähti tarjoaa risteilyjen lisäksi tilat sisäsatamassa juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin.

Perämeren jähti tuotteet

Ostamalla Kippari Ollin suunnitteleman Perämeren Jähti t-paidan autat meitä pitämään Jähdin pinnalla! Valitse valkoinen tai meleerattu harmaa koossa XS-XXL. Tilattavissa myös lasten koot, sekä lady-fit malli. Hinta 20 €, lasten koot 10 €.

Varaukset 050 377 7794, info@satamankrouwi.fi. Voit myös laittaa meille yksityisviestiä facebookissa tai istagramissa. Tiistaihin mennessä tehdyt varaukset noudettavissa Sataman Krouwista lauantaisin 12:00-14:00 välillä. Maksu noudon yhteydessä.

Saatavilla myös Jähti-pinssejä ja -huiveja!

Sijainti

Kemin sisäsatama
Rantabulevardi 7
94100 Kemi