Perämeren Jähti

Perämeren Jähti on rakennettu vuosien 2005-2007 välillä Kemissä. Laiva on rakennettu vanhan 1800-luvun laivanrakennusperinteen mukaisesti, noudattaen mahdollisimman pitkälle aikakaudelta säilynyttä tietoja rannikkolaivoista. Laivassa on toki hyödynnetty nykyajan tekniikkaa ja otettu tarkasti huomioon vesillä liikkumisen turvallisuusmääräykset.

Laivan pituus on 22 m ja leveys 5,3 m. Syväys on n. 1,9 m ja uppoama 37 max tonnia, matkanopeus 6-7 solmua. Käyttövoimana on 250 hevosvoiman moottori ja tuulella 150m2 purjeala kuljettaa alusta rivakasti perinteiseen tapaan.

Risteilyt

8.8. 9:00-18:00

Risteily Selkä-Sarveen TÄYNNÄ

Selkä-Sarvi sijaitsee Perämeren kansallispuistossa Perämerellä, n 18 km päässä Kemistä. Saaren läpi kulkee 1 km pituinen luontopolku, jonka varrella voi tutustua meren muovaamaan saaristomaisemaan. Polun varrella kasvaa muun muassa terttualpi, meri- ja lehtovirmajuuri, rantatädyke ja rantakukka. Tarkkasilmäinen voi havaita maassa myös käärmeenkielen. Alueen vanhasta kulttuurista kertovat muun muassa kiveen hakattu aurinkokello ja saaren eteläpään Ailinpietin kalastustukikohta. 

Matka-aika noin 3 tuntia / suunta. Hintaan sisältyy lohikeitto.

Aikuiset 75 €
Lapset (4-12) 55 €, sylilapset veloituksetta

16.8. 12:00-19:00

Risteily Pensaskariin

Uusi Jähdin yleisöristeily avattu 30.7.

Pensaskarin saari sijaitsee Perämeren kansallispuissa Tornion vesialueella. Pensaskari kuuluu Suomen perinnemaisemakohteisiin. Saarella on historiaa huokuva kalastustukikohta, jonka pihapiiristä löytyy kalakämppä, jääkellari, verkkotarha, sekä makasiinimuseo. Voit myös tavata saarella laiduntavia lampaita. Sataman läheisyydessä on tulipaikka. Paluumatkalla ihaillaan auringon laskua lähelle horisonttia keskiyön aikaan.

Matka-aika on noin 2 tuntia / suunta. Hintaan sisältyy opastettu kierros saarella, sekä lohikeitto.

Aikuiset 65 €
Lapset (4-12) 45 €, sylilapset veloituksetta.

Aluksen ravintola on avoinna retkien ajan, ravintolassa on A – oikeudet.

Pidättämme oikeuden muuttaa reittiä tai peruuttaa risteilyn, mikäli turvallisuustekijät näin edellyttävät.

Yksityistilaisuudet

Perämeren Jähti on varattavissa pitkille ja lyhyille risteilyille. Päiväristeilyillä Jähdissä on matkustustilaa 36 henkilölle. Pidemmällä risteilyllä Jähdissä on yöpymistilat 12 matkustajalle.  Jähti tarjoaa risteilyjen lisäksi tilat sisäsatamassa juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin.

Perämeren jähti tuotteet

Ostamalla Kippari Ollin suunnitteleman Perämeren Jähti t-paidan autat meitä pitämään Jähdin pinnalla! Valitse valkoinen tai meleerattu harmaa koossa XS-XXL. Tilattavissa myös lasten koot, sekä lady-fit malli. Hinta 20 €, lasten koot 10 €.

Varaukset 050 377 7794, info@satamankrouwi.fi. Voit myös laittaa meille yksityisviestiä facebookissa tai istagramissa. Tiistaihin mennessä tehdyt varaukset noudettavissa Sataman Krouwista lauantaisin 12:00-14:00 välillä. Maksu noudon yhteydessä.

Saatavilla myös Jähti-pinssejä ja -huiveja!

Sijainti

Kemin sisäsatama
Rantabulevardi 7
94100 Kemi